A weboldalon cookie-kat (sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával elfogadod a cookie-k használatát.
LÁTOGASSON EL HOZZÁNK A MAXCITYBE!

Padló a konyhában

Szinte mindennapos kérdés ügyfeleinknél, hogy lehet-e laminált padlót rakni konyhába. A mai otthonok nagy része már amerikai konyhás. A látvány szempontjából a legszebb, ha egységes a padló, nem bontjuk meg egy másik típusú burkolattal. De alkalmas a laminált padló erre a feladatra? Vizsgáljuk meg több oldalról a kérdést.



Rendkívül fontos a minőség, egy alacsonyabb kategóriájú lamináltat semmiképp nem javasolt konyhában alkalmazni, mivel itt a padlólapok illesztésénél hamar gond lehet a vízállósággal. A magas minőségű padlók, mint a Parador is, már alapanyagukban vízállóak, és az illesztések, fózolások is duzzadásvédelemmel vannak ellátva, ellenállva az efféle behatásoknak.



De vajon rendesen tisztítható is? Nem kell megijedni, rendkívül egyszerű tisztán tartani, mivel a padló felső rétege egy műgyanta réteg, vagyis egy kemény műanyag felület, hőállókarcálló és vízálló.



Fontos szempont átgondolni, hogyan is használjuk konyhánkat. Ha úszik az egész miközben főzünk, naponta többször is felmosunk, hogy eltakarítsuk magunk után a kiömlő, kifröccsenő, lecsorgó vizet és alapanyagokat, érdemes átgondolnunk a választást. Ebben az esetben válasszunk vinyl padlót, mert az teljesen vízálló.

Azonban egy átlagos hétköznapi használat mellet bátran választhatjuk: otthonos és harmonikus összhatást érhetünk el vele.

Az oldal tetejére